Programmering

Välkommen till vår grundkurs i programmering där du får lära dig grundprinciperna för programmering, hur du kan komma igång praktiskt med dina elever samt varför det är viktigt att ha grundkunskap om programmering och om hur programmering hänger ihop med källkritik.

För de yngre barnen (förskola och år F-3)  utforskar vi hur enkel teknik fungerar med hjälp av enkla robotar som Ozobot och BlueBot på ett lekfullt sätt inom matematik- och språkutvecklingen.

För barnen i grundskolan testar vi utöver BlueBot även på enkel blockprogrammering med roboten Dash. För de lite äldre barnen kan vi även titta på micro:bits eller webbaserade program såsom Scratcheller Code.org.

Har du gått en grundkurs och vill lära dig mer? Vi håller i workshops med våra robotar och micro:bits samt med olika webbaserade programmeringsverktyg såsom Scratch och Code.org.

I kursen får ni självklart prova själva att programmera robotarna och vi går igenom handfasta tips på hur programmering kan genomföras med barn i förskola och skola.

Letar du efter resurser i ämnet? Vi har samlat våra bästa tips här: Programmering